Malediven

 

 

 

MALEDIVEN 1998

 

 

 

REISDOCUMENTEN

Internationaal reispas, nog zes maanden geldig bij verlaten van deze eilandenrepubliek.  Zeer belangrijk : op de luchthaven in Colombo ontmoetten wij een pas getrouwd koppel op huwelijksreis die de toegang tot de Malediven werd ontzegd om die reden.     Geen visum nodig.   Op de luchthaven (een klein eilandje enkel dienstig als luchthaven) krijg je een verblijfsvergunning, stempel in je reispas, voor 30 dagen.  En zolang hou je het niet vol op een piepklein eilandje.   Inentingen en malariatabletten zijn niet nodig (Travelfoon 0900/10110).   Invoer van alcohol verboden want het zijn moslims.  Maar in de luxeverblijven heeft men wel alcohol.  Als dat geen schijnheilige moslim politiek is. Iedereen spreekt Engels.

 

 

VERVOER

Er zijn dagelijks vluchten van Colombo naar Malé met Airlanka.  Wij hebben met deze maatschappij een ticket gekocht met een tussenlanding in Sri Lanka (10 dagen) en eindbestemming Malediven (3 dagen).   Het adres van Airlanka is Assumburg 150, 1081 GC Amsterdam.  Op een schadeclaim ingediend op 16.07.1998,  opgelopen op de luchthaven van Malé,  kregen wij na drie maanden nog steeds geen antwoord.   Ons ticket kostte  23.000 BEF pp.  bij Budgetair in NL (tel. 00-31-71-56.88.888).  Er is geen rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.   De luchthaventaks bedraagt 10 USD bij vertrek.   Met de dhoni vaar je voor 5 USD in 10 minuten naar Malé (=eilandstadje). 

 

 

KLIMAAT

Stabiel tropisch klimaat, rond de 35°C.  Het zeewater is steeds heerlijk warm, ong. 28°C  : ideaal om te duiken of te snorkelen. 

 

 

VERBLIJF

De Malediven  is bepaald geen rugzaktoeristenverblijf.  Omdat het een speciale reis was, hebben wij er toch drie dagen  verbleven.  Omdat wij de eerste dag in de late namiddag aankwamen , hebben wij beslist om te overnachten in Malé en het stadje te verkennen.  Malé is een klein eilandje die is volgebouwd.  De straten liggen in een roosterpatroon.  Er zijn nogal wat winkeltjes en een supermarkt van 4 X 15 meter is de grootste.  Er zijn geen culturele hoogstandje te zien en een halve dag is voldoende.  Wij verbleven in Transit Inn , Maveyomagu, Malé 20-03, tel. 320420  en betaalden 65 USD full board voor ons beiden,  ingevolge ons akkoord per fax vooraf vanuit België (00-960-326606) .  De eigenaar, Charles, is een zeer vriendelijk en hulpvaardige man die ons zeer goed heeft geholpen om te reserveren in een resort, zoals hij beloofde in zijn fax.  Het is absoluut nodig vooraf te reserveren  in Malé en zeker op een eiland.  Men is niet geneigd om boekingen van losse toeristen aan te nemen.  Via Charles hebben wij telefonisch vanuit Malé geboekt in Embudu Village : het is niet te ver van Malé en de prijs is ok.  Eerst vroeg men 95 USD volpension/2pp, nadien werd het 85 USD.  Er is drie maal per dag een voortreffelijk buffet en het eten is zeer goed.  Wij boekten tel. Met Mr. Faheem, de manager.  Wij hadden de uitstekend gelegen bungalow nr. 82 met airco, fan, stortbad, haardroger, terras en prima stoelen en hangmatten onder de palmbomen met een strand op tien meter.  De bungalows zijn binnen kraaknet en worden goed onderhouden.   Het vervoer met motorboot h/t van Malé of  luchthaven naar het eiland Embudu bedraagt  32 USD/pp.  Een fles water kost 3 USD en dranken aan tafel zijn extra te betalen.  Er zijn ongeveer 30 verscheidene duiksites van gemiddeld 30 USD/trip.  Snorkelmateriaal kun je huren  voor 6 USD/dag en je geeft een waarborg van 60 USD.  Onder water is het nog prachtiger dan erboven en Embudu  wordt gewaardeerd bij duikers.        

 

Back-continent
album
back1
Je ben niet gemachtigd om van deze site content te kopieren.